Farfalle cu dovlecel și parmezan

Când mă gândesc la paste, mă gândesc la dovlecel. În ultimul timp suntem obsedați de dovlecel și în 99% din cazuri când facem paste, sunt cu dovlecel. Sunt pur și simplu delicioase și cu parmezan deasupra sunt magnifice. Trebuie să faceți o încercare! O să vă placă sigur!
Ingrediente:
-250 gr. farfalle (sau orice tip de paste)
-un dovlecel și jumătate sau doi dacă sunt mai mici
-o ceapă
-2-3 căței usturoi
-50 ml ulei
-sos de roșii
-sare, piper, pătrunjel uscat
-parmezan ras
Se pune apa la fiert cu puțină sare, iar când clocotește se adaugă pastele și se lasă cam 7-8 minute. Se pune ceapă tăiată mărunt și usturoiul la călit, după se adaugă dovlecelul tăiat bucățele. Se amestecă până se înmoaie și se pune sosul de roșii, sarea, piperul. 2-3 minute la foc mediu și sunt gata. Deasupra pestelor se presară pătrunjel și parmezan și se devorează. Poftă bună!

Comentarii

Postări populare