Năcreală sau ciorbă cu legume şi iaurt

Orice moldovean adevărat, mai ales din Botoşani, a auzit de năcreală şi o adoră. Caldă sau rece, cu ceapă sau ardei iute, e ideală pentru prânz sau cină.
Ingrediente:
-400 gr iaurt
-300 gr smântână
-1 ou
-3 cartofi medii
-4-5 bucheţele de conopidă
-1 morcov
-1 pătrunjel rădăcină
-1 ceapă
-pătrunjel uscat
-sare, piper
-1 lingură zarzavat de roşii, morcov, ardei
Cartofii, conopida, morcovul, pătrunjelul şi ceapă, după ce sunt taiate cubuleţe, se pun la fiert. Se pune şi lingura de zarzavat. Până fierb legumele amestecăm smântâna cu oul şi puţină sare. Adăugăm iaurtul când cosiderăm că legumele sunt fierte şi mai lăsăm cam 10 minute la foc mediu. Dacă dorim putem adăuga şi fidea. După zece minute, luăm oala de pe foc şi adăugăm smântâna, punând prima dată unul sau două polonice de ciorbă în vasul cu smântână pentru a le aduce la aceeaşi temperatură. Se condimentează după gust cu sare, piper, frunze de pătrunjel. Bineînţeles, legumele se pot schimba după gustul fiecăruia. Aceasta este combinaţia mea preferată. Poftă bună!

Comentarii

Postări populare