Dovlecel pane și cartofi cu sos și parmezan

Pentru că nu știam ce să mai gătesc la prânz, m-am gândit la ceva rapid și bun😍 Dovlecel pane cu cartofi cu sos.
Ingrediente:
-un dovlecel mic
-4,5 cartofi de mărime medie
-1 ou
-făină
-o ceapă albă
-3,4 cozi de ceapă verde
-un cub de unt
-zarzavaturi pentru iarnă ( eu am ceva compus din ardei, roșii, morcov)
-sos de roșii
-sare
-piper
-pătrunjel
-boia dulce
-parmezan
Prima dată pun cartofii la fiert și în timpul asta mă ocup de dovlecel, îl curaț, sărez și îl las puțin să se înmoaie. După prin făină și ou și la prăjit. Când sunt cartofii fierți, pun cubul de unt într-o tigaie împreună cu ceapa albă și verde. Aștept să se călească puțin și adaug zarzavatul și sosul de roșii, lăsând la foc mic 2-3 minute. Când e gata, sosul se adaugă peste cartofi și se condimentează cu sare, piper, pătrunjel,boia dulce, iar pentru gust se adaugă o mână generoasă de parmezan. Poftă bună!

Comentarii

Postări populare