Chifteluțe din carne de vită cu sos de roșii și piure de cartofi

Bună. Atunci când ai un bebe apuci să publici marți ce ai gătit duminică. Vă prezint o rețetă delicoasă.
Ingrediente:
Pentru chifteluțe:
-500 gr. carne de vită măcinată
-2 căței usturoi, poți pune și mai mulți, după gust
-4-5 linguri parmezan ras
-1 linguriță cimbru
-1 linguriță sare
-1 linguriță oregano
-2 ouă
Pentru sosul de roșii:
-300 gr. roșii pasate
-jumătate de ceapă mică, tăiată mărunt
-2 căței de usturoi
-2 lingurițe busuioc
-2 lingurițe oregano
-2 lingurițe sare
-2 lingurițe piper
-50 ml ulei
Pentru piureul de cartofi:
-4-5 cartofi
-unt sau lapte
-sare
-pătrunjel uscat
Se pun cartofii la fiert și în acest timp se prăjesc chifteluțele în ulei încins. După fierberea cartofilor, se scurg de apă și se adaugă peste unt sau lapte, eu am folosit și și de data asta, sare, pătrunjel și se bat bine. Pentru sos, se pun toate ingredientele la foc și se lasă 8-10 minute până compoziția devine o cremă. Mâncare poate fi servită cu murături sau cu o salată fresh. Poftă bună!

Comentarii

Postări populare